Северна Корея ще ускори развитието на ядрения си арсенал. Това заяви

...
Северна Корея ще ускори развитието на ядрения си арсенал. Това заяви
Коментари Харесай

Ким Чен-ун: Северна Корея ще ускори развитието на ядрения си арсенал |

Северна Корея ще ускори развиването на нуклеарния си боеприпас. Това съобщи севернокорейският водач Ким Чен-ун по време на боен церемониал на площад " Ким Ир-сен " в Пхенян нощес, заяви Би Би Си. 

На митинга по повод 90-годишнината от основаването на въоръжените сили на Северна Корея са били показани и междуконтинентални балистични ракети (ICBM), които са неразрешени за приложимост от редица интернационалните спогодби.

" Ще продължим да подхващаме ограничения за ускорено подсилване и развиване на нуклеарния капацитет на нашата страна ", съобщи Ким Чен-ун, представен от корейската държавна осведомителна организация КЦТА. По думите му " нуклеарните сили би трябвало да са в подготвеност за приложимост когато и да е ". 

" Ядрените оръжия на Северна Корея са главно средство против война, само че могат да бъдат употребявани и за други цели ", сподели още Ким Чен-ун, като означи, че в случай че страната бъде атакувана ще отвърне на удара.

На парада са били показани и балистични ракети, изстрелвани от подводници, както и хиперзвукови ракети. Показана е била и Hwasong-17, за която се твърди, че е най-голямата междуконтинентална балистична ракета на Северна Корея. 

Страната направи нейното тестово изстрелване през март тази година. Това още веднъж провокира рецензията на интернационалната общественост, която непрестанно постанова наказания на Северна Корея поради нуклеарната и балистичната й стратегия. След теста на новата междуконтинентална ракета САЩ наложи нов пакет наказания на страната. 

Обсегът на междуконтиненталните балистични ракети е над 5500 км, което на процедура уголемява обсега на евентуален удар на Северна Корея до континенталната част на Америка. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР